بسم الله الرحمن الرحیم
 
نگارش 1 | رمضان 1430

 

صفحه اصلی | کتاب ها | موضوع هامولفین | قرآن کریم  
 
 
 موقعیت فعلی: کتابخانه > مطالعه کتاب فاطمه (س) گلواژه آفرینش, دفتر تبلیغات اسلامى (واحد خواهران) ( )
 
 

بخش های کتاب

     01 - مقدمه‏اى بر چاپ هفتم با ويرايش جديد
     02 - شخصيت‏حضرت فاطمه(س)
     03 - زنان، جايگاه و حقوق
     04 - خانواده و مسؤوليتها
     05 - مرورى بر تاريخ ولادت صديقه كبرا، فاطمه زهرا(س)
     fehrest -
 

 

 
 

پيامبر اكرم(ص):

من حفظ على امتي اربعين حديثا ينتفعون بها في امر دينهم، بعثه‏يوم القيامة فقيها عالما. «بحارالانوار، ج 2، ص156».

مقدمه‏اى بر چاپ هفتم با ويرايش جديد

آنچه پيش روى داريد، مجموعه‏اى است از روايات كه در سه زمينه «شخصيت‏حضرت فاطمه(س)»، «زن، جايگاهو مسؤوليت‏»، و «خانواده و مسؤوليتها» در قالب‏سه «چهل حديث‏» گزينش شده است. مجموعه‏اى كه به همراهترجمه روايات وپاره‏اى توضيحات تلاش مى‏كند چهره‏اى هر چند اجمالى را از سه موضوع ياد شده درسخناناهل‏بيت(ع) نشان دهد. در اين مجموعه كه از منابع روايى شيعه و سنى گردآمده تلاش شده است‏حتى‏الامكانروايات مورد نظر به گونه‏اى منسجم، گزينش‏شود و تنظيم گردد و با افزودن پاره‏اى توضيحات، خواننده دردستيابى به پيام‏روايات و نتيجه‏گيرى، همراهى شود. آوردن عناوين و سرفصلها نيز مى‏تواند به‏شكلى گزيده‏تر،پيام اصلى اين روايات را برساند.

كارى از اين دست، چه بسا در نگاه برخى، امرى آسان آيد، اما آنان كه با منابع‏روايى و كار بازگو كردن آنها براىعموم، انس دارند، مى‏دانند كه گزينش و پردازش‏روايات امرى است دشوار و ظريف، بويژه اگر در محدودهموضوعاتى باشد كه‏ديدگاههاى مختلف را به سوى خود جلب كرده است. موضوع زن و خانواده در اين‏مجموعه،از همين دست است. از اين روى، گزينش اوليه حدود دو سوم روايات اين‏مجموعه، با همكارى جمعى از دوستانمحترم در واحد خواهران دفتر تبليغات‏اسلامى صورت گرفت.

چاپهاى اوليه اين كتاب، نخست‏با عنوان «گلواژه آفرينش‏» تقديم علاقه‏مندان‏شد و ناشر محترم در چاپ ششم،عنوان مناسب «فاطمه(س)، گلواژه آفرينش‏» راجايگزين نام اوليه نمود. آنچه اينك در هفتمين چاپ ارائهمى‏شود همراه با تجديدنظرى كلى و ويرايشى دوباره است كه برخى اصلاحات و افزوده‏ها را نيز در بر دارد.دربازنويسى دوباره اين مجموعه، افزون بر اصلاحات عمده در عبارات و پاره‏اى‏اصلاحات در محتوا، برخى رواياتنيز جايگزين يا تكميل شده است. آنچه درمدخل بخش نخست آمده نگاهى است‏به روايات بخش نخست كتابكه اختصاص‏به شخصيت‏بانوى بزرگ اسلام، حضرت فاطمه(س) دارد. و آنچه در اين چاپ، درپايان كتاب بهعنوان ضميمه آمده، پژوهشى كوتاه در باره تاريخ ولادت آن‏حضرت(س) است كه مى‏تواند براى علاقه‏مندان ايندست مباحث مفيد افتد.

در اينجا لازم است از سركار خانم عذرا انصارى و حجج اسلام، آقايان محمودآخوندى، عبدالرحمن انصارى،احمد بحرينى، حسين محمدى و محمود مشايخى كه‏در گزينش اوليه بيشتر روايات بذل همت نموده و همراهىكردند صميمانه‏سپاسگزارى كنم.

قم - سيدضياء مرتضوى

مهرماه 1377