بسم الله الرحمن الرحیم
 
نگارش 1 | رمضان 1430

 

صفحه اصلی | کتاب ها | موضوع هامولفین | قرآن کریم  
 
 
 موقعیت فعلی: کتابخانه > مطالعه کتاب میراث جاوید,   مناسب چاپ   خروجی Word ( برگشت به لیست  )
 
 

بخش های کتاب

     fehrest - ميراث جاويد
     mirath01 - ميراث جاويد
     mirath02 - ميراث جاويد
     mirath03 - ميراث جاويد
 

 

 
 

در هـمـين راستا, حضرت آيت اللّه العظمى گلپايگانى (قدس اللّه نفسه الزكيه ) بااين احساس كه چگونه مى توان در قلب اروپا با تبليغ و ترويج دينى پرداخت , به فكرتاسيس مركزى در جهان علم و تـكـنولوژى مى افتند با اين فكر, معظم له تصميم مى گيرند ((مجمع اسلامى جهانى )) را با هدف نشر معارف قرآن و عترت تاسيس نمايند.
اين حركت بس عظيم , كه نشانگر انديشه جهان شمولى ايشان است , روز به روزاوج مى گيرد و به جـذب نـسل فرارى از مذهب و مكتب مى پردازد و از طرفى نيز براى تبيين اهداف مقدس اسلام و آشـنـايـى بـا قـرآن و عـترت رسول اللّه (ص ) پايه گذارى مى شود, تا مسلمانان با رجوع به قرآن و بـازگـشـت بـه مجد و عظمت ديرينه خود, برتفكرات شيطانى و مادى جهان امروز فائق آيند در راستاى تحقق اين هدف مقدس است كه ((مجمع اسلامى جهانى )) لندن , پايگاه و ماواى اين نسل قـرار مـى گيرد تا بتواند بافعاليتهاى منسجم و متشكل , و ارتباط با محققان و پژوهشگران دنياى اسـلام , آواى ((لاالـه الا اللّه )) را در تـمام اروپا طنين افكن سازد و نواى ملكوتى ((اشهد ان محمد رسول اللّه ))را در قلب جهان ماديت به سمع غافلان يا عاشقان آن نوا برساند.
آنچه در زير مى آيد, گزارشى است از چگونگى تاسيس و برنامه هاى اين مركزتبليغى .
مـجمع اسلامى جهانى لندن , در سال 1395 هجرى قمرى برابر با 1974 ميلادى باعنايات خداوند مـتـعـال و توجهات خاصه حضرت بقية اللّه الاعظم , به امر مبارك بزرگ مرجع جهان تشيع , زعيم حـوزه هـاى علميه حضرت آيت اللّه العظمى گلپايگانى (ره ) به منظور نشر فرهنگ سعادت بخش اسـلام و آشـنـايـى مـلـل بـا مكتب آل محمد (ص ) ورسيدگى به امور مذهبى و مشكلات دينى مـسـلـمانان , به ويژه شيعيان در لندن , پايتخت انگلستان , به همت فرزن برومندشان , مرحوم حاج سيد مهدى گلپايگانى خريدارى وتاسيس گرديد.
مجمع اسلامى از نخستين مراكز اسلامى است كه در لندن تاسيس گرديد و به دنبال اهداف ذكر شده شروع به كار كرد و از همان آغاز با استقبال گرم مسلمانان , كه ازمليتهاى گوناگون بودند, روبـرو گـرديـد و از آنجا كه اين مركز به يكى از بزرگترين مراجع تقليد شيعه و زعيم حوزه هاى عـلـمـيـه و پـدر مـهربان و دلسوز امت , حضرت آيت اللّه العظمى گلپايگانى (ره ) ارتباط داشت , اطـمينان غير قابل توصيفى را در ميان مسلمانان به خصوص شيعيان ايجاد نمود تا جائيكه همگان ايـن مـركـز را بـه عـنـوان ملجا و پناه روحى خود احساس نموده , و براى هرگونه مشكلى اعم از عقيدتى , دينى , اجتماعى وخدماتى , به آنجا رجوع كرده و براى حل مشكلاتشان راهنمايى خواسته و كمك طلبيدند.
مـجـمـع اسـلامى نيز با تمام توان از آغاز تاسيس بنا بر اوامر و توصيه هاى مكرر وحكيمانه مؤسس مـعـظـم و بـا درايت و صداقت فرزند ارشدشان , آقاى سيد جوادگلپايگانى كه پس از درگذشت مـرحـوم سيد مهدى گلپايگانى از سوى پدر ارجمندشان عهده دار اين مهم گرديدند, در پى حل مـشـكلات مراجعه كنندگان و اهداف ذكر شده برآمد و به كار خود ادامه داد و رفته رفته شهرت بـسزايى در ميان مسلمانان مقيم انگليس , بلكه اروپا و آمريكا پيدا كرد و به عنوان مشعل دار مكتب مقدس اهل بيت (ع )شناخته شد.

برنامه هاى مجمع اسلامى :.

1 ـ برگزارى مراسم مذهبى در مناسبتهاى گوناگون :.

الـف ـ در مـاه مـبارك رمضان : در طول ماه هر شب يك ساعت پيش از افطار جلسه قرائت قرآن و پـس از صرف افطار سخنرانى و بيان احكام شرعى و پاسخ به سؤالات مذهبى , و در شبهاى مبارك قدر از آغاز شب تا طلوع فجر برنامه هاى مخصوص اين شبها اجرا گرديده و با صرف سحرى و نماز فجر پايان مى يابد.
ب ـ مـاه مـحـرم و صـفر: در اين دو ماه , مراسم بسيار باشكوه مذهبى به مناسبت شهادت سرور و سالار شهيدان حضرت ابا عبداللّه الحسين (ع ) و خويشان و ياوران آن حضرت و احياى امر اهل بيت (ع ) بـرگـزار مـى گـردد و روز عاشورا دسته هاى عزادارى وسينه زنى از هياتهاى مختلف شيعى مـقيم لندن كه از هفت سال پيش به اجرا درآمد, همه ساله از هايد پارك (يكى از پاركهاى معروف در لـندن ) به سوى مجمع اسلامى حركت نموده و در طول مسير بيانيه هايى به زبان انگليسى كه بيانگر انگيزه دسته عزادارى وزنده نگه داشتن عاشوراى حسينى است ميان افراد پخش مى گردد.
جـالـب تـوجـه اسـت كه دسته هاى عزادارى , به صورت سنتى همانطور كه در ايران و ساير مراكز شـيعى انجام مى گيرد, با پرچمهاى سياه و با جمعيتى حدود ده هزار نفرحركت مى كنند كه اين مهم , توجه بسيارى از محافل را به خود جلب كرده است .
هـمچنين در دهه آخر ماه صفر به مناسبت اربعين حضرت ابا عبداللّه الحسين (ع )و ارتحال سرور انـبـيـا حـضرت محمد (ص ) و شهادت حضرت امام رضا و امام حسن (ع ) مجالس بسيار باشكوهى برگزار مى گردد.
ذكـر ايـن نـكته ضرورى است كه در تمام اين مراسم سخنرانان به زبانهاى فارسى وعربى صحبت كـرده و هـمـزمـان به زبان انگليسى براى مستمعين و شركت كنندگانى كه آشنايى با اين زبانها ندارند ترجمه مى شود.
ج ـ برپايى مراسم در تمام اعياد و وفيات مذهبى و احيانا مناسبات ديگر در طول سال .
د ـ بـرنـامـه مـراسـم دعـاى كـميل در تمام مدت سال در شبهاى جمعه همراه با نمازجماعت و سخنرانى .
هـ ـ اقـامـه نـماز جمعه كه حدود 12 سال است در اين مركز بزرگ اسلامى برپا مى گرددو در آن اصـنـاف گـوناگون از مليتهاى مختلف و شخصيتهاى برجسته شركت مى كنند, كه از اهميت و ويـژگى خاصى برخوردار است ـ خطبه ها در نماز جمعه به زبانهاى فارسى ,عربى و انگليسى ايراد مى گردد.
قـابـل ذكـر اسـت كه در برگزارى مراسم در تمام سال ـ كه متجاوز از چهار ماه است ـاز شركت كنندگان با اطعام و يا ميوه پذيرايى به عمل مى آيد و اين كار طبعا هزينه سنگينى را در بر دارد كه تماما از طرف مؤسس معظم آيت اللّه العظمى گلپايگانى و ازطريق نذورات و تبرعات افراد خير و نيكوكار تامين مى گرديد.
و ـ دايـر كـردن كـتـابخانه هاى بزرگ اسلامى كه حاوى بيش از 12 هزار جلد از كتابهاى ارزشمند اسلامى است .
ايـن كـتابها در موضوعات گوناگون و به زبانهاى مختلف نوشته شده است , و به جهت آنكه اغلب آنها از منابع اسلامى و فقهى است مورد توجه مراجعه كنندگان قرارگرفته و در طول هفته مورد اسـتـفـاده عموم قرار مى گيرد و تعداد انبوهى طبقات گوناگون از آن استفاده مى كنند, مضافا ايـنكه كتابهاى بسيارى را به مراكز مورد نياز در كشورهاارسال كرده و يا به اشخاص اهدا مى نمايد مخصوصا براى كشورهاى آفريقايى .
ز ـ دايـر كـردن كـلاسـهـاى قـرآن و اصـول عقايد: در فرصتهاى مناسب مانند ايام تابستان ,براى دانش آموزان و نونهالان و با استفاده از معلمين كارآزموده و شايسته صورت مى گيرد.
ح ـ بـرپـايـى نـماز جماعت و داشتن سخنرانى در شركتها روزانه در طول سال ز وهمچنين براى انـجـمـن اسـلامـى دانشجويان در كانون توحيد در اغلب اوقات روزهاى شنبه و احيانا در سفارت جمهورى اسلامى ايران در لندن .
ط ـ پـاسـخ بـه سـؤالات مـذهـبى و احكام شرعى و شبهات دينى به صورت مكاتبه اى ,تلفنى و يا حضورى .
ى ـ داير كردن جلسات مخصوص براى كسانى كه از اديان مختلف به اسلام تشرف يافته و مسلمان شـده انـد كه در اين باره مى توان گفت مجمع اسلامى از موفقيت خوبى برخوردار بوده است آمار كـسـانـى كه از آغاز تاسيس اين مركز تا به امروز به وسيله اين مركز هدايت يافته و به اسلام تشرف پيدا كرده اند, به رقم 1244 نفر مى رسد كه از اين تعداد 433 نفر مرد و بقيه را زنها تشكيل مى دهد قـابل توجه است كه براى تمام تشرف يافتگان پرونده مخصوصى در بايگانى مركز تشكيل شده است كه همراه با تاريخ ‌تشرف و عكس و جزئيات ديگر منعكس مى باشد.
ك ـ ارتـبـاط بـا تمام مراكز اسلامى موجود در انگليس ـ و خارج از آن ـ از جهت هم فكرى و تبادل نظر در امور فرهنگى .

2 ـ خدماتى :.

كـارهاى خدماتى مجمع اسلامى نيز از اهميت خاصى برخوردار است و در نوع خود, در اين كشور در خور تقدير و ستايش مى باشد اين خدمات عبارتند از:.
1 ـ كـمـك به افراد نيازمند و درمانده و بيماران , كه ارقام بالايى را از نظر كميت وكيفيت تشكيل مى دهد.
2 ـ راهـنمايى بيماران و تازه واردين به اين كشور و احيانا تهيه مسكن براى آنان اين خدمت به اين گونه افراد بسيار قابل توجه و ارزنده است .
3 ـ كـمـك بـه بـرخـى از مـراكز اسلامى و روحانيون و خدمتگزاران به مكتب اهل بيت عصمت و طهارت (ع ) و برگزار مسابقه هاى قرآن و غيره .
4 ـ انـجـام مـراسـم عـقد و ازدواج و طلاق و حل و فصل مشكلات خانوادگى كه دراين كشور از اهـمـيت خاص برخوردار است و آشنا ساختن مراجعه كنندگان در اين موضوع به مسائل شرعى و دينى و بيان اهميت امر ازدواج و حقوق خانواده در اسلام .
قابل توجه است كه از زمان تاسيس اين مركز تا به امروز, آمار ازدواج به 1602 وطلاق به 348 مورد رسيده است كه اين ارقام نشانه توجه عموم به اين مركز مهم اسلامى مى باشد.

منازل علما.

مـسكن , از جمله نيازهاى اساسى است كه ساليان سال گريبانگير اهل علم بوده وهست , و گاهى نـيـز بـاعـث مـشـكلاتى مى شده است روحانيون و علماى اسلامى , باپذيرش سختيها و مشكلات مختلف , به تبليغ مى پرداختند, ولى هيچگاه با آرامش زيست نكرده اند و براى اينكه هميشه سربلند و بـاافـتـخـار زنـدگـى كـنـند, به هيچ چيزى كه استقلال و حريت آنها را خدشه دار سازد, روى نـمـى آوردند و همين امر باعث بروزمسائلى مى شد كه شايد حيثيت روحانيت را زير سؤال مى برد ولـى ديـرى نپاييد كه مرجع و زعيم حوزه ها, اين مهم را هم به آسانى حل كرد و دستور به احداث مـنـازل سـاده بـراى عـلـمـا در سـطـح كـشـور نـمـود به يقين يكى از خدمات مهم و ارزنده و بـجـامـانـدنى حضرت آيت اللّه العظمى گلپايگانى (ره ) امر به احداث و ساختن ((خانه عالم )) در جـاى جـاى مملكت پهناور اسلامى است كه با توجه به تنگناها و محدوديتى كه در زمان حاكميت رژيـم مـنـحـوس پـهلوى براى روحانيون و مبلغين بزرگوار ايجاد مى نمود و درنتيجه ورود يك روحـانى و عالم دينى به منزل ميزبان موجب بروز مشكلاتى براى آنهامى شد, معظم له جهت رفع اين مشكل , در امر تبليغ به احداث خانه براى عالم دينى دركنار مساجد نقاط مختلف كشور همت گـماشتند و در نتيجه از اين طريق نيز در راستاى حفظ استقلال روحانيت و انجام مؤثر تبليغات دينى و رفع مشكلات مردم در پذيرش روحانى , به اقدامات اساسى دست زدند.
آنچه در زير مى آيد, برخى از اقدامات انجام شده معظم له است كه اشاره مى شود:.
1 ـ خانه زاهديها ـ آباده .
2 ـ عباسوى كردى ـ دماوند.
3 ـ ايزد خواب ـ آباده .
4 ـ ايزد خواب ـ اقليد.
5 ـ ايزد خواب ـ اليگودرز.
6 ـ ايزد خواب ـ ايذه .
7 ـ ايزد خواب ـ بابلسر.
8 ـ ايزد خواب ـ بروجن .
9 ـ ايزد خواب ـ بواضات فارس .
10 ـ مسجد چهارصد دستگاه تهران .
11 ـ مسجد حضرت زهرا (س ) ـ تهران .
12 ـ مسجد امام حسن عسكرى (ع ) ـ تهران .
13 ـ مسجد امام حسن مجتبى (ع ) ـ تهران .
14 ـ مسجد ابوالفضل (ع ) ـ تهران .
15 ـ مسجد صاحب الزمان (عج ) تهران .
16 ـ خانه عالم ـ تويسركان .
17 ـ ايزد خواب ـ جزين .
18 ـ ايزد خواب ـ دهبيد.
19 ـ ايزد خواب ـ دماوند (سربندان ).
20 ـ ايزد خواب ـ رباط كريم .
21 ـ ايزد خواب ـ شهريار.
22 ـ ايزد خواب ـ شهر رى .
23 ـ ايزد خواب ـ رشت .
24 ـ ايزد خواب ـ ساروق فراهان .
25 ـ ايزد خواب ـ سريش آباد.
26 ـ ايزد خواب ـ شاهين دشت .
27 ـ ايزد خواب ـ شاه زند.
28 ـ ايزد خواب ـ صفاد آباد آباده .
29 ـ ايزد خواب ـ فريدونكنار.
30 ـ ايزد خواب ـ شهر كرد.
31 ـ ايزد خواب ـ فارسان شهر كرد.
32 ـ منزل عالم ـ فيروز كوه .
33 ـ منزل عالم ـ كرج .
34 ـ منزل عالم ـ قروه .
35 ـ منزل عالم ـ كزشته شهريار.
36 ـ منزل عالم ـ گلپايگان .
37 ـ منزل عالم ـ لواشان .
38 ـ منزل عالم ـ ماهشهر.
39 ـ منزل عالم ـ نور آباد دلفان .
40 ـ منزل عالم ـ هفتجان اصفهان .
41 ـ منزل عالم ـ امان آباد دارون .
42 ـ منزل عالم ـ خنداب اراك .
43 ـ منزل عالم ـ فرمهين فراهان .
مـوارد فوق بخشى از فعاليتهاى خانه سازى جهت علما و مبلغين عظام مى باشد,نه تمام موارد كه بازگويى همه آنها مجال وسيع ترى مى طلبد.

قبرستان بقيع .

موضوع مدفن , يكى از مسائل مهم در زندگى واپسين افراد مى باشد كه خواه ناخواه به آن نياز پيدا خواهد كرد و ضرورت دارد كه از طريق مشروع و صحيح تامين گردد.
بعد از سالهاى 1350 هجرى شمسى , رژيم منفور پهلوى به ايجاد گورستانهايى تحت حمايت خود پـرداخت و از آنجا كه مردم متدين و معتقد نيز از اين امر ناراضى بودند و اعتقادى به مشروع بودن چـنـيـن گـورسـتـانـهايى نداشتند, به مرجع راحل و مدافع مظلومان , حضرت آيت اللّه العظمى گلپايگانى (ره ) روى آوردند و با درخواستهاى پى در پى خواهان رسيدگى به اين امر مهم شدند.
مـعظم له نيز كه هميشه مدافع محرومان و مظلومان و متعصب در امور مذهبى واعتقادى بودند, تصميم گرفتند كه اين مشكل را نيز حل كنند.
در پى اين تصميم , زمينى بيش از ده هكتار در مسير عاشقان صاحب الزمان (عج )و در جوار مرقد پـاك و غريب امامزاده شاه جمال الدين ـ از نوادگان حضرت امام موسى بن جعفر (ع ) ـ خريدارى شده و به اين مهم اختصاص يافت .
اكـنون كه چندين سال از آن تاريخ مى گذرد, نزديك به 14500 نفر از شيفتگان به خاندان آل عبا (ع ) و 180 نفر از شهداى گلگون كفن هشت سال دفاع مقدس در آنجا به خاك سپرده شده اند.
گورستان بقيع هم اينك داراى فضاى سبز تقريبى سه هزار متر مربع و بقعه هايى در ابعاد مختلف و سالنهاى عزادارى 60 الى 120 مترى مى باشد.

مرمت مساجد و حسينيه هاى لبنان .

مـسجد پايگاه نشر اسلام و مركز تشعشع انوار هدايت و محل تقرب خلق به خالق خويشتن و مهبط انوار هدايت و سعادت و جايگاه كسب فضيلت و كمالات معنوى است از آن رو از آغاز اسلام تا كنون اهميت ويژه و عنايت خاصى به آن شده است .
اسـامـى مـسـاجـد و حسينيه هاى جنوب لبنان كه توسط اسرائيل خراب ياآسيب ديده و به دستور حضرت آيت اللّه العظمى گلپايگانى (ره ) مرمت و بازسازى شده اند:.
1 ـ مسجد جبال البطم .
2 ـ مسجد كفرا.
3 ـ مسجد عيتيت (شمالى ).
4 ـ مسجد الصوانة .
5 ـ مسجد جبشيت .
6 ـ مصلى زنانه جبشيت .
7 ـ مسجد زوطر الغربية .
8 ـ مسجد عدشيت .
9 ـ مسجد زوطر.
10 ـ مسجد ميفدون .
11 ـ مسجد النبطية ـ حي الثكنة .
12 ـ مسجد كفر صير.
13 ـ مسجد قبريخا.
14 ـ مسجد عيتا الجبل .
15 ـ مسجد مجدل سلم .
16 ـ مسجد شقرا.
17 ـ مسجد حومين الفوقا.
18 ـ مسجد زغداريا.
19 ـ مسجد عين قانا.
20 ـ مسجد ارزون .
21 ـ مسجد معروب .
22 ـ مسجد باريش .
23 ـ مسجد الغندورية .
25 ـ مسجد فرون .
26 ـ مسجد قانا (صالحه ).
27 ـ حسينية عيتيت .
28 ـ حسينية جبشيت .
29 ـ حسينية زنانه زوطر الشرقية .
30 ـ حسينية زنانه القعقعية .
21 ـ حسينية خربة سلم .
22 ـ حسينية صفد البطيخ .
23 ـ حسينية مجدل سلم .
24 ـ حسينية زنانه جبع .
25 ـ حسينية كفر تبنيت .
26 ـ حسينية معروب .
27 ـ حسينية صريفا.
28 ـ حسينية الغندورية .
29 ـ حسينية فرون .
1مكتب اسلام , سال 33 , شماره 11 , ص 14.
 
 

کلیه حقوق این سایت محفوظ می باشد.

طراحی و پیاده سازی: GoogleA4.com | میزبانی: DrHost.ir

انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما جمادی الثانی رجب شعبان رمضان شوال ذی القعده ذی الحجة محرم صفر ربیع الثانی ربیع الاول جمادی الاول نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس دیتاسنتر فن آوا سرور اختصاصی سرور ابری اشتراک مکانی colocation