بسم الله الرحمن الرحیم
 
نگارش 1 | رمضان 1430

 

صفحه اصلی | کتاب ها | موضوع هامولفین | قرآن کریم  
 
 
 موقعیت فعلی: کتابخانه > مطالعه کتاب نماز و عبادت فاطمه زهرا سلام الله علیها, عباس عزیزى   مناسب چاپ   خروجی Word ( برگشت به لیست  )
 
 

بخش های کتاب

     FEHREST -
     ABAD0001 -
     ABAD0002 -
     ABAD0003 -
     ABAD0004 -
     FOOTNT01 -
 

 

 
 

 

fehrest page

back page

105 - نجات از شقاوت  
امام صادق عليه السلام مى فرمايد:
اى اباهارون ! ما بچه هاى خود را همان طور كه به نماز امر مى كنيم ، به تسبيح حضرتفاطمه عليهاالسلام نيز امر مى كنيم . تو نيز برآن مداومت كن ، زيرا بنده شقى (وبدبخت معنوى ) بدان پاى بند نمى شود.
106 - تسبيحات در قرآن 
امام صادق عليه السلام درباره آيه اذكروا الله ذكرا كثيرا مى فرمايد:
من سبح تسبيح فاطمة عليهاالسلام ، فقد ذكر الله الذكر الكثير.
كسى كه تسبيح فاطمه زهرا عليهاالسلام را بگويد، خدا را به ذكر كثير ياد كرده است(و به فرمان خداى متعال در اين آيه شريفهعمل كرده است ). (76)
107 - غافل شدن از تسبيح 
مردى خدمت امام صادق عليه السلام رفت . حضرت با او سخن گفت . آن مرد كلام حضرت رانشنيد و از سنگينى گوشش به حضرت شكوه نمود. حضرت به او فرمود: چرا از تسبيحفاطمه عليهاالسلام غافلى !
آن مرد گفت : فدايت گردم تسبيح فاطمه چيست ؟
حضرت فرمود:
سى و چهار مرتبه الله اكبر و سى و سه مرتبه الحمدلله و سى و سهمرتبه سبحان الله مى گويى تا اين كه به صد برسد وكامل گردد.
آن مرد گويد: پس از مدت كوتاهى كه به اين تسبيحات مداومت كردم ، سنگينى گوشمبرطرف شد.
108 - سيره اهل بيت  
امام هادى عليه السلام فرمودند:
ما اهل بيت به هنگام خواب ده عمل را انجام ميدهيم : وضو گرفتن ...و سى و سه مرتبهسبحان الله گفتن ، و سى و سه مرتبه الحمد لله گفتن ، و سى و چهارمرتبه الله اكبر گفتن ، و...(77)
109 - موالات تسبيح فاطمه زهرا(س ) 
از محمد بن جعفر مروى است : امام صادق عليه السلام تسبيح حضرت فاطمه زهراعليهاالسلام را متصلا انجام مى داد و آن را قطع نمى كرد.(78)
110 - توصيه امام زمان به تسبيحات  
حضرت آية الله مرعشى نجفى اعلى الله مقامه مى گويد:
در راه زيارت عسكريين عليهماالسلام (امام هادى و عسكرى ) و در جاده اى كه به امامزاده سيدمحمد عليه السلام منتهى مى شود راه را گم كردم و در اثر شدت تشنگى و گرسنگى اززندگى مايوس شده ، به حالت بيهوشى روى زمين افتادم . ناگهان چشم بازكردم ، ديدمسرم در دامن شخص بزرگوارى است . آن شخص به من آب گوارايى داد كه مانندش رادرعمر خود نچشيده بودم . بعد از آن ، سفره اش را باز كرد، و در ميان آن دو يا سه عددقرض نان بود كه از آن ها نيز خوردم . آن گاه به من فرمود: اى سيد! قصد كجا را دارى؟ گفتم : حرم مطهر سيد محمد.
فرمود: اين حرم سيد محمد است .
نگاه كردم ديدم در زير بقعه سيد محمد قرار داريم ، در حالى كه من در قادسيه گم شدهبودم و مسافت زيادى بين آن جا و حرم امامزاده سيد محمد وجود دارد.
در مدتى كه با آن شخص بزرگوار بودم ، بهره هاى فراوانى نصيبم شد و مرا بهانجام چندين عمل سفارش كرد؛ از جمله : تلاوت قرآن كريم ...و تسبيح فاطمه زهراعليهاالسلام و...ولى به ذهنم خطور نكرد اين آقا كيست ، مگر زمانى كه از نظرم غايب شد.
111 - آثار تسبيحات  
رسول اكرم صلى الله عليه و آله فرمودند:
تعقيباتى هست كه هر كس آن ها را بعد از تمامى نمازهاى واجب بگويد، ناكام و نااميد نشود؛(و آن عبارت است از:) سى وسه مرتبه سبحان الله و سى و سه مرتبهالحمدلله و سى و چهار مرتبه الله اكبر. (79)
112 - واجب شدن بهشت  
امام صادق عليه السلام مى فرمايد:
هركس تسبيح فاطمه عليهاالسلام را در نماز واجب وقبل از اين كه از حالت جلوس تشهد و سلام خارج شود به جا آورد، خدا بهشت را بر اوواجب كند. (80)
فصل هشتم : توسل به فاطمه زهرا عليهاالسلام 
113 - تاثير تمسك به فاطمه (س ) 
انبيا به حضرت فاطمه عليهاالسلام و نام هاى اوتوسل كرده اند - همان گونه كه به وجود و نام پدر و همسر و فرزندان زهراتوسل نموده اند - ؛ و تمسك به اوست كه وسيله نجات انبيا و اوصيا و ساير افراد بشراز مشكلات بوده است .
من امن بها فقد نجى و من لم يومن بها فقد هلك .
هر كس كه به او ايمان آورد، همانا رستگار شد، و هر كس به او اعتقاد نداشت به تحقيقهلاك گرديد.
114 - اقتدا و توسل به حضرت زهرا (س ) 
انس بن مالك روايت مى كند:
روزى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله با ما نماز صبح به جاى آورد، پس از فراغت ازنماز روى مباركش را به سوى ما گرداند و فرمود: اى جماعت مسلمانان ! هركس كهآفتاب را از دست بدهد، پس بايد به ماه تمسك جويد، و در فقدان ماه دست به دامان زهرهشود، و اگر زهره را نيابد به دو ستاره فرقدان پناه آورد.
از پيامبر اكرم سوال شد كه : يا رسول الله ! مقصود از آفتاب و ماه و زهره و فرقدان(دو ستاره نورافشان ) چيست ؟
فرمود: من آفتابم ، على ماه ، و فاطمه زهره است و دو ستاره حسنين عليهماالسلام هستند،آنان با كتاب خدا دو دستاويز بشرند و همواره به هم پيوسته اند و هرگز از يكديگرجدا نمى شوند تا در كنار حوض كوثر به من ملحق شوند. (81)
115 - توسل به جميع انبيا به فاطمه (س ) 
چنان كه پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و اميرالمومنين عليه السلام و فرزندان معصوماو عليهم السلام ملجا و مرجع توسل جميع انبيا بوده اند، بشر از آدم تا خاتم مامور بهتوسل به حضرت صديقه زهرا عليهاالسلام نيز بوده است .
از همان وقتى كه آدم آفريده شد و - براى استجابت دعا و رفع مشكلاتش -توسل به پنج تن عليهم السلام و شفيع قرار دادن آن ها در پيشگاه پروردگار بى همتاتوسط جبرئيل به او آموخته شد، تكليف بنى آدم روشن گرديد.
انسانى كه در جهانى پر از شدائد و مشكلات قدم مى نهد، دنيايى كه دائما در آغوش امواجبلا و گرداب حوادث عظيمه است ، رحمت بيكران الهى ايجاب مى كند كه دستاويزهاى محكمو عروة الوثقاى ناگسستنى در اختيار اين بشر سرگردان قرار دهد تا در مسير ناهموارزندگانيش ، اميد گاهى خداپسند و پناهگاهى دور از گزند داشته باشد و باتوسل و تمسك و چنگ زدن به ريسمان رحمت واسعه الهى ، فرزندان آدم نيز همانند حضرتآدم عليه السلام به ساحل نجات دست يابند.
اكنون با قلبى سرشار از خلوص و اميدوار - همانگونه كه خداوند يكتا به پيامبرانش راهنجات را نشان داده است و به آن ها طريق دعاى خداپسند را آموخته است - ما نيز به درگاهالله روى نياز مى آوريم ، و وجود مقدس ‍ آبرومند زهرا عليهاالسلام را شفيع وراهگشا و واسطه فيض خدايى قرار مى دهيم و عرضه مى داريم : يا فاطمة اغيثينى يافاطمة اغيثينى .
چنان كه به صلوات بر پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و ائمه اطهار عليهم السلام وزيارت آنان - به عنوان يك فرمان الهى و امر اسلامى - دستور داده شده است ، عينا بهصلوات بر فاطمه عليهاالسلام و زيارتش تصريح و تاكيد گرديده است .
116 - توسل امام باقر به فاطمه زهرا(س ) 
توسل تقرب است و اهل بيت وسيله آن ؛ ومنكر آن ياجاهل است و يا معاند. اهل بيت وسيله تقرب انبيا هستند و زهرا وسيله تقرب وتوسل اهل بيت . اگر ما به زهرا عليهاالسلاممتوسل مى شويم ، تعجبى نيست كه اهل بيت هم به زهرا عليهاالسلاممتوسل مى شدند.
امام باقر عليه السلام هرگاه تب طاقتش را مى ربود، آب خنكى طلب مى كرد و وقتى آببه دستش مى رسيد و جرعه اى از آن را مى نوشيد، لحظه اى از نوشيدن باز مى ماند وسپس با صداى بلند به حدى كه در بيرون خانه نيز شنيده مى شد از تهدل مادرش زهرا عليهاالسلام را صدا مى كرد و مى فرمود: فاطمه اى دختررسول خدا و بدين گونه خود را از سوز تب تشفى مى داد و بر خود مرهمى مى نهادو جان و روح خود را با ياد محبوب و توسل به او آرام و عطرآگين مى نمود.
117 - توسل امام جواد به فاطمه زهرا(س ) 
امام جواد هر روز هنگام زوال به مسجد رسول خدا صلى الله عليه و آله رفته و پس ازسلام و صلوات بر رسول خدا صلى الله عليه و آله به سراغ خانه مادرش زهراعليهاالسلام كه در همان نزديكى قبر پيامبر صلى الله عليه و آله است مى رفت و كفش هارا درآورده و با نهايت ادب و خضوع ، داخل خانه شده و در آن جا نماز و دعا مى خواند ودقايقى طولانى به عبادت مشغول مى شد. و هرگز ديده نشد به زيارترسول خدا صلى الله عليه و آله برود و سراغ مادرش را نگيرد.
118 - توسل شخص مومن به فاطمه (س ) 
يكى از طلاب فاضل و مورد وثوق تعريف مى كند: زمانى كه در نجف اشرفمشغول تحصيل بودم ، يك روز در ماه مبارك رمضان ، طرف عصر غذايى براى افطار خودتهيه كرده و در حجره گذاردم و بيرون آمده و در راقفل كردم . پس از اداى نماز مغرب و عشا و گذشتن مقدارى از شب براى صرف افطاربرگشتم به مدرسه . چون به در حجره رسيدم دست در جيب نموده ، اما كليد را نيافتم .داخل صحن مدرسه را خوب گشتم و از بعضى طلاب كه در مدرسه بودندسوال نمودم ، اما باز هم كليد پيدا نشد. به علت گرسنگى و نيافتن راه چاره سختپريشان شدم . از مدرسه بيرون آمده ، متحيرانه به سوى حرم مطهر مى رفتم و به زميننگاه مى كردم . ناگاه مرحوم حاج سيد مرتضى كشميرى (اعلى الله مقامه ) را ديدم . سببحيرتم را پرسيد؛ مطلب را عرض كردم ، پس با من به مدرسه آمد و نزد حجره ام فرمود:معروف است كه نام مادر حضرت موسى كليدقفل هاى بسته است . پس چگونه نام نامى حضرت فاطمه عليهاالسلام چنين اثرىنكند؟
آن گاه دست روى قفل نهاد و ندا كرد: يا فاطمه كه ناگهانقفل باز شد.
119 - قسم به فاطمه زهرا(س ) 
يكى از فضلاى حوزه كه مشكل بزرگى برايش پيش آمده بود براى زيارت وتوسل به حضرت رضا عليه السلام عازم حرم مى شود. از قضا به علامه طباطبايىبرمى خورد كه ايشان هم عازم حرم است . بلافاصله به طرفش ‍ رفته و با چشمىپراشك و دلى پرسوز از ايشان مى خواهد تا دعايى به او بياموزد كه حاجتش روا شود.علامه نگاهى مهربان به چهره و حالت او مى كند، آن گاه مى گويد: فرزندم ! وقتى واردحرم مطهر مى شوى ، يكى از موثرترين و بهترين دعاها اين است كه حضرت را به مادرشزهرا عليهاالسلام قسم بدهى كه حاجت ترا از خدا بخواهد. چون حضرت به مادرش زهراعليهاالسلام علاقه فراوان و ارادت خاصى دارد و سوگند دادن به مادر محبوبش سختموثر خواهد افتاد.
او مى گويد: با شنيدن اين سخن سخت متاثر شدم ، و رعشه و لرزه اى تمامى وجودم را دربرگرفت . اين توسل و قسم دادن همان و به مقصود رسيدن همان .
فصل نهم : سخنان فاطمه زهرا عليهاالسلام 
120 - كيفر سبك شمارنده نماز 
فاطمه زهرا عليها السلام از پدر بزرگوارش پرسيد: پدرجان ، يارسول الله ! زنان و مردانى كه نسبت به نماز بى اعتنا هستند و نماز را سبك مى شمارند،چه عواقبى را در پيش دارند؟ رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: اى فاطمه جان !هركسى از مردان و زنان نمازش را سبك بشمارد، خداوند او را به پانزده بلا مبتلا مىسازد: شش مورد در دنيا، سه مورد در وقت مرگ ، و سه مورد آن ها در قبر و سه مورد درقيامت زمانى كه از قبر خارج شود.
الف ) اما آن شش بلاهايى كه در دنيا دامنگيرش مى شود:
1 - خداوند بركت را از عمرش مى برد.
2 - خداوند بركت را از رزقش مى برد.
3 - خداوند عز و جل سيماى صالحين را از چهره اش محو مى كند.
4 - هر عملى كه انجام مى دهد پاداش داده نمى شود.
5 - دعايش به آسمان نمى رود.
6 - بهره اى از صالحين براى او نيست .
ب ) اما آن سه بلاهايى كه هنگام مرگ گرفتارش خواهد شد:
1 - ذليل از دنيا مى رود.
2 - هنگام مرگ در حال گرسنگى خواهد بود.
3 - تشنه از دنيا خواهد رفت ، اگرچه آب نهرهاى دنيا را به او بدهند.
ج ) اما آن سه بلاهايى كه در قبر دامنگيرش مى شود:
1 - خداوند ملكى در قبر براى او مى گمارد تا او را زجر دهد.
2 - قبرش براى او تنگ خواهد شد.
3 - گرفتار ظلمت و تاريكى قبر خواهد شد.
د) اما آن سه بلايى كه در روز قيامت گرفتارش خواهد شد:
1 - خداوند ملكى را موكل مى سازد تا او را با صورت بر زمين بكشد، در حالى كه خلايقتماشا مى كنند.
2 - محاسبه اعمالش به سختى انجام مى شود.
3 - خدا به نظر لطف به او نمى نگرد و براى اوست عذاب هميشگى .
121 - نماز و قرآن بعد از مرگم 
وقتى من وفات كردم على جان تو غسل و كفن مرا به عهده گير و بر من نماز بگزار و مرادرون قبر گذاشته دفنم كن و خاك را بر روى قبر من ريخته مساوى كن و بر بالينم روبه روى من بنشين و زياد قرآن بخوان و دعا كن ، زيرا در چنين لحظه هايى ميت به انسگرفتن با زندگان محتاج است من تو را به خدا مى سپارم و درباره فرزندانم سفارشبه نيكوكارى دارم . (82)
122 - اسرار نماز 
خداوند، نماز را جهت دورى شما از كبر و خودپسندى مقرر فرمود.
123 - طلب عطر براى آخرين نماز 
اى اسماء! عطر مرا همان عطرى كه هميشه مى زنم ، و پيراهنى را كه هميشه در آن نماز مىگزارم بياور و بر بالينم بنشين ، هرگاه وقت نماز شد مرا از خواب بيدار كن ، اگربيدار شدم كه نماز مى گزارم و اگر بيدار نشدم ، كسى را بهدنبال على بفرست تا بيايد. (83)
124 - حجله عبادت  
حضرت على عليه السلام در شب ازدواج ، همسرش را نگران ديد و علت آن را پرسيدحضرت زهرا عليهاالسلام فرمود:
- در پيرامون حال و وضع خود انديشيدم و پايان عمر و منزلگاه قبر را به ياد آوردم وانتقال - از خانه پدر - به منزل خودم ، مرا به ياد ورود به قبرم انداخت ! تو را به خدابيا تا در آغاز زندگى مشترك به نماز برخيزيم و امشب را به عبادت خدا بپردازيم .(84)
125 - اذان 
بسيار دوست دارم كه صداى اذان بلال ، موذن پدرم را - كه درود خدا بر او واهل بيت او باد - بشنوم . (85)
126 - آداب سفره 
در سر سفره غذا، دوازده دستورالعمل ارزشمند وجود دارد كه سزاوار است هر مسلمانى آن هارا بشناسد.
چهارتاى آن واجب و چهارتاى آن مستحب و چهارتاى آن نشانه ادب و بزرگوارى است .
و اما چهار دستور العمل واجب :
1 - شناخت و معرفت پروردگار (بدانيم كه نعمت ها از اوست ).
2 - راضى به نعمت هاى خدا بودن .
3 - گفتن بسم الله الرحمن الرحيم در آغاز غذا.
4 - شكر و سپاسگزارى خدا در آغاز و پايان غذا.
و چهار دستور العمل مستحب عبارتند از:
1 - وضو گرفتن قبل از غذا
2 - نشستن به جانب چپ
3 - در حال نشسته غذا خوردن
4 - غذا خوردن با سه انگشت
و آن چهار دستورالعملى كه نشانه ادب و بزرگوارى است مانند:
1 - آن چه پيش روى شماست بخوريد
2 - لقمه ها را كوچك برداريد
3 - غذا را خوب بجويد و با شدت نرم كنيد.
4 - كمتر در صورت ديگران هنگام غذا خوردن بنگريد. (86)
127 - اسرار جهاد 
خداوند، جهاد را سبب عزت و شكوه اسلام ، و ذلت و شكست كافران و منافقان ،قرار داد.
128 - روزه واقعى 
از دختر گرامى رسول خدا صلى الله عليه و آله فاطمه زهرا عليهاالسلامنقل شده كه فرمودند:
اگر روزه دار زبان و گوش و چشم و اعضا را از گناه محافظت نكند، روزه چه اثر وفايده اى براى او خواهد داشت ؟
129 - اسرار روزه 
خداوند، روزه را وسيله استوارى و برقرارى اخلاص شما، مقرر فرمود.
130 - اسرار زكات  
خداوند، زكات را، جهت پاكى روح و روان ، و افزايش و بركت رزق و معاش شماقرار داد.
131 - اخلاص  
كسى كه عبادت هاى خالصانه خود را به سوى خدا فرستد، پروردگار بزرگبرترين مصلحت او را به سوى او فرو خواهد فرستاد. (87)
132 - اسرار ايمان 
خداوند، ايمان را سبب پاكى شما از آلودگى شرك و كفر قرار داد.
133 - اسرار حج 
خداوند، حج را مايه استحكام و تقويت پايه هاى دين نمود.
134 - اسرار امر به معروف و نهى از منكر 
خداوند، امر به معروف و نهى از منكر را براى اصلاح عموم و جامعه ، قرار داد.(88)
135 - در پناه قرآن 
كتاب الهى فرا روى شماست ، امور مربوط به او ظاهر و احكامش فروزان و نشانه هايشخيره كننده و - فرامين - بازدارنده اش آشكار و دستورهايش ‍ واضح است . (89)
136 - طلب آمرزش  
من از خدا آمرزش مى طلبم و ديگر مرتكب اين رفتار نخواهم شد. (90)
137 - اهميت قرآن كريم 
...كتاب خداوند گوياست و قرآن راستگو و نور فروغ بخش و روشنايى درخشان - عهدالهى و يادگار پيامبر است - كه ديدگاه هايش روشن و اسرار درونى او برملا و ظاهر آنجلوه گر و پيروان او مورد غبطه همگان است . تبعيت از آن ، راهگشاى دستيابى به رضاىالهى و گوش سپردن به او موجب نجات است . (91)
138 - دعا 
اى زنان عزادار! دست از شمارش افتخارات و صفات برداريد و به دعا و عبادت بپردازيد.(92)
139 - اسرار قرآن 
پيروى از كتاب خدا، (قرآن ) موجب ره سپردن به سوى رضوان خدا است ، و شنيدن ودريافت دستورهاى آن ، باعث كشيده شدن بهسرمنزل نجات خواهد بود، حجت ها و براهين روشن الهى ، و وظائف و حدود و مقررات واضحاو، در پرتو قرآن به دست مى آيد، كتابى كه دربرگيرندهمسائل حلال و حرام ، و دلائل روشن و برهان هاى كافى ، و ارزش هاى والا، و قوانين مقررشده مى باشد.
140 - قرآن محبوب من 
از دنياى شما سه چيز محبوب من است :
1 - تلاوت قرآن . 2 - نگاه به چهره رسول خدا صلى الله عليه و آله . 3 - انفاق در راهخدا. (93)
141 - فضيلت تلاوت قرآن 
تلاوت كننده سوره حديد و واقعه و الرحمن در آسمان ها و زمين ،اهل بهشت خوانده مى شود. (94)
فصل دهم : دعاى فاطمه زهرا عليهاالسلام 
142 - دعا براى گنه كاران امت  
اسماء همسر جعفر طيار، نقل مى كند:
در لحظه هاى پايان عمر حضرت فاطمه زهرا(س )، متوجه آن بزرگ زنان عالم بود.ابتدا غسل كرد و لباس ها را عوض كرد و در خانهمشغول راز ونياز با خدا شد.
جلو رفتم ، فاطمه (س ) را ديدم كه رو به قبله نشسته ، و دست ها را به سوى آسمانبرآورده ، چنين دعا مى كند:
پروردگارا! به حق پيامبرانى كه آن ها را برگزيدى ، و به گريه هاى حسن و حسين درفراق من ، از تو مى خواهم گناهكاران شيعيان من و شيعيان فرزندان مرا ببخشايى .(95)
143 - زمان استجابت دعا 
صديقه كبرى حضرت فاطمه زهرا (س ) فرمود: از پدرم پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله شنيدم كه مى فرمود: در روز جمعه ، ساعتى است كه هر كس در آن ساعت دعا كند و ازخداوند حاجت و نياز خود را مسئلت نمايد، شك نيست كه حاجتش برآورده خواهد شد.
فاطمه (س ) فرمود: به پدرم عرض كردم : آن ساعت چه ساعتى است ؟
فرمود: آن گاه كه نصف خورشيد وقت غروب در دامنه افق مشخص شد، لحظه استجابتدعاست .
فاطمه زهرا(س ) پس از آن به غلام خود دستور مى داد تا بر فراز بام قرار گيرد وهمين كه وقت غروب آفتاب فرا رسيد، حضرتش را باخبر نمايد تا دعا كند.
144 - دعاى زهرا (س ) 
اساسا راز عزت و سربلندى حضرت فاطمه عليهاالسلام را بايد در مقام عرفانى وعبادى او جست و جو كرد، او با وجود اين كه سنش كم و جوان بود ؛ ولى در عرفان و عبادتپيرى بود كه جز لقاى ربوبى چيزى او را راضى نمى ساخت ، و از همين روست كه دردعاهايش مى گفت : اللهم انى اسئلك لذة النظر الى وجهك ؛
خداوندا! از تو مى خواهم كه همواره لذت نظر به وجه خود را نصيب من فرمايى .
(96)
145 - ثواب صلوات بر فاطمه (س ) 
اميرالمومنين على عليه السلام فرمود از فاطمه زهرا عليهاالسلام شنيدم كه از پدرشرسول خدا صلى الله عليه و آله حديث مى كرد كه پدرم به من فرمود:
اى فاطمه ! هر كه بر تو صلوات بفرستد، خداوندمتعال گناهان او را بيامرزد و در هر كجاى بهشت كه مقام من باشد آن شخص به من ملحقشود. (97)
146 - اجابت دعاى زهرا(س ) 
حضرت نوح عليه السلام دعايش مستجاب شد، دعاى حضرت فاطمه عليهاالسلام دردفعات عديده قرين اجابت آمد. (98)
147 - مستجاب الدعاء بودن زهرا (س ) 
مريم عليهاالسلام مستجاب الدعوه بود، همچنين فاطمه زهرا عليهاالسلام . (99)
148 - عليكم بالدعاء 
حضرت زهرا عليهاالسلام بعد از ارتحالرسول اكرم صلى الله عليه و آله به زنان بنى هاشم كه او را در ماتم يارى مى كردندو زينت ها را رها كرده و لباس ‍ سوگ در بر نموده بودند فرمود: اين حالت را رهاكنيد و بر شماست كه دعا و نيايش نماييد. (100)
149 - حرز فاطمه زهرا (س ) 
سيد بن طاووس در مهج الدعوات براىرسول خدا صلى الله عليه و آله و ائمه هدى عليهم السلام به جهت هر يك حرزى روايتكرده از آن جمله حرز فاطمه زهرا عليهاالسلام است و آن به اين الفاظ است :
بسم الله الرحمن الرحيم ، يا حى يا قيوم برحمتك استغيث فاغثنى و لاتكلنى الىنفسى طرفة عين ابدا و اصلح لى شانى كله . (101)
150 - دعا براى رفع تب  
حضرت فاطمه عليهاالسلام چند دانه خرما به سلمان داده و فرمود: اين رطب ها از نخلىاست كه خداوند در بهشت براى من نشانده ، آن هم بر اثر دعايى كه پدرم به من آموخت وهر صبح و شام بر آن مواظبت دارم .
سلمان مى گويد: از او درخواست كردم كه اين دعا را به من هم بياموز.
فرمود: اگر مى خواهى خدا را ملاقات كنى در حالى كه از تو راضى باشد و اگر مىخواهى تا زنده هستى درد تب تو را فرا نگيرد، بر اين دعا مداومت كن :
بسم الله الرحمن الرحيم بسم الله النور، بسم الله نور النور، بسم الله نور علىنور، بسم الله الذى هو مدبر الامور، بسم الله الذى خلق النور من النور، الحمد اللهالذى خلق النور من النور، و انزل النور على الطور فى كتاب مسطور، فى رق منشور،بقدر مقدور، على نبى محبور، الحمدلله الذى هو بالعز مذكور، و بالفخر مشهور، و علىالسراء و الضراء مشكور، و صلى الله على سيدنا محمد و آله الطاهرين .
سلمان مى گويد: از روزى كه اين دعا راتعليم گرفتم ، بيشتر از هزار كس ازاهل مدينه و مكه را تعليم دادم و هر كس كه تب او را فرا مى گرفت چون اين دعا را مىخواند، به امر خداى سبحان تب از او دور مى گشت . (102)
151 - دعا در امور مهم 
از امام زين العابدين عليه السلام روايت شده است كه پدرم امام حسين عليه السلام روزعاشورا در حالى كه خون ها از او مى جوشيد مرا در آغوش گرفت و فرمود: فرزندم حفظكن از من اين دعا را كه مادرم فاطمه زهرا سلام الله عليها به من آموخت و او ازرسول خدا و او از جبرئيل ، در هر حاجت و امر مهم و غم ها و پيش آمدها و مصيبت هاى شديد، ايندعا را بخوان :
بحق يس و القرآن الحكيم و بحق طه و القرآن العظيم يا من يقدر على حوائجالسائلين يا من يعلم ما فى الضمير يا منفس عن المكروبين يا مفرج عن المغمومين يا راحمالشيخ الكبير يا رازق الطفل الصغير يا من لايحتاج الى التفسيرصل على محمد و آل محمد و افعل بى كذا و كذا.
پروردگارا! از تو مى خواهم به حق يس و قرآن حكيم و به حق طه و قرآن عظيم ، اىكسى كه بر انجام حاجت حاجتمندان توانايى ، اى كسى كه به آن چه دردل ها پنهان است دانايى ، اى برطرف كننده سختى از پريشان خاطران ، اى نشاط بخشغمناكان ، اى رحم كننده پير بزرگسال ، اى روزى دهنده كودكخردسال ، اى بى نياز از توضيح و تفسير، بر محمد وآل محمد درود فرست و با من اينگونه رفتار كن .
152 - ورود به مسجد و خروج از آن  
حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام مى فرمايند:
هنگامى كه پيامبر صلى الله عليه و آله داخل مسجد مى شدند و مى فرمودند:
بسم الله ، اللهم صل على محمد و اغفر ذنوبى و افتح لى ابواب رحمتك .
به نام خدا، خدايا! بر محمد صلى الله عليه و آله درود فرست و گناهانم را بيامرز ودرهاى رحمت خودت را به روى من بگشا.
و هنگامى كه پيامبر صلى الله عليه و آله از مسجد خارج مى شدند مى فرمودند:
بسم الله ، اللهم صل على محمد و اغفر ذنوبى و افتح لى ابواب فضلك .
به نام خدا، خدايا! بر محمد صلى الله عليه و آله درود فرست و گناهانم را بيامرز ودرهاى فضل و بخشش خودت را به روى من بگشا.
153 - دعا در هر صبح و شام 
يا حى يا قيوم ، برحمتك استغيث ، و اصلح لى شانى كله و لا تكلنى الى نفسى .
اى زنده ، اى پايدار! به سبب رحمتت پناه مى جويم ، تمامى كارهايم را اصلاح گردان، و مرا به خودم وامگذار. (103)
154 - دعاى هنگام خواب  
الحمد لله الكافى ، سبحان الله الاعلى ، حسبى الله و كفى ، ما شاء الله قضى ،سمع الله لمن دعا، ليس من الله ملجا و لا وراء الله ملتجا.
توكلت على الله ربى و ربكم ، ما من دابة الا هو آخذ بناصيتها، ان ربى على صراطمستقيم ، الحمدلله الذى لم يتخذ ولدا، و لم يكن له شريك فى الملك ، و لم يكن له ولى منالذل ، و كبره تكبيرا.

سپاس مخصوص خداوندى است كه كفايت كننده است ، پاك ومنزه است خداوند برتر،خداوند مرا كافى است ، آن چه خدا مى خواهد انجام مى گيرد، خداوند سخن كسى كه او راخواند شنيد، غير از خداوند پناهگاه و ماوايى نيست .
به پروردگار شما و خودم ، خداوند يكتا توكل نمودم ، هيچ جنبنده اى نيست جز آن كهخداوند زمام او را به دست دارد، به درستى كه پروردگار من در راه راست مى باشد،سپاس خداوندى را سزاست كه فرزندى براى خود نگرفته ، و در فرمانروائيش شريكىندارد، و تحت سرپرستى كسى نبوده ، و او را بسيار تكبير گو
. (104)
155 - دعاى حضرت فاطمه (س ) براى بيمارى تب  
اللهم لا اله الا انت العلى العظيم ، ذو السلطان القديم ، و المن العظيم ، و الوجهالكريم ، لا اله الا انت العلى العظيم ، ولى الكلمات التامات ، و الدعوات المستجابات ،حل ما اصبح بفلان .
پروردگارا! معبودى جز تو نيست كه برتر و والاترى ، صاحب فرمانروايى ديرينهو منتى بزرگ و بزرگوارى فراوان ، معبودى جز تو نيست و برتر و والاترين خالقموجودات ، اجابت كننده دعاها مى باشى ، آن چه فلان شخص بدان گرفتار شده رابگشا. (105)
مقام معنوى فاطمه زهرا عليهاالسلام در كلام امام خمينى قدس سره 
- زنى كه در حجره اى كوچك و خانه اى محقر انسان هايى تربيت كرد كه نورشان ازبسيط خاك تا آن سوى افلاك و از عالم ملك تا آن سوى ملكوت اعلا مى درخشد. (106)
- حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام يك زن معمولى نبوده است ، يك زن روحانى ، يك زنملكوتى ، يك زن به تمام معنا انسان ، تمام نسخه انسانيت ، تمام حقيقت زن ، تمام حقيقتانسان . (107)
- مساءله آمدن جبرئيل براى كسى يك مساءله ساده نيست ،خيال نشود كه جبرئيل براى هر كسى مى آيد و امكان دارد بيايد، اين يك تناسب لازم استبين روح آن كسى كه جبرئيل مى خواهد بيايد و مقامجبرئيل كه روح اعظم است ....اين معنا و اين تناسب بينجبرئيل كه روح اعظم است و انبياى درجه اول بوده است ،مثل رسول خدا و موسى و عيسى و ابراهيم و امثال اينها، بين همه كسى نبوده است ، بعد ازاين هم بين كسى ديگر نشده است ، حتى درباره ائمه هم من نديده ام كه وارد شده باشد اينطور كه جبرئيل بر آن ها نازل شده باشد...(108)
مقام معنوى فاطمه زهرا عليهاالسلام در كلام مقام معظم رهبرى 
- من از جنبه هاى معنوى و روحى و الهى آن بزرگوار (حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام )حرفى نمى توانم بزنم . من كوچك تر از اين هستم كه آن چيزها را درك كنم ، حتى اگركسى هم بتواند درك بكند نمى تواند آن چنان كه حق اوست او را توصيف و بيان كند. آنجنبه هاى معنوى يك عالم جداگانه اى است . (109)
- اين چه دانش والايى است ؟ اين چه معرفت و حكمت بى نظيرى است كه خداىمتعال به يك زن در سنين جوانى مى بخشد؟ اين مقام معنوى حضرت زهرا عليهاالسلام است .اين مسائل معنوى تا حدود زيادى به فضايل علمى ارتباط پيدا مى كند. ارتباط پيدا مىكند به آن چه كه از تلاش ‍ فاطمه زهرا عليهاالسلام ناشى مى شود. (110)
- عبادت فاطمه زهرا عليهاالسلام يك عبادت نمونه است .
حسن بصرى كه يكى از عباد و زهاد دنياى اسلام است ، درباره فاطمه زهراعليهاالسلام مى گويد: به قدرى دختر پيغمبر صلى الله عليه و آله عبادت كرد و درمحراب عبادت ايستاد كه تورمت قدماها پاهاى آن بزرگوار از ايستادن در محرابعبادت ورم كرد. (111)
پايان

fehrest page

back page

 

 
 

کلیه حقوق این سایت محفوظ می باشد.

طراحی و پیاده سازی: GoogleA4.com | میزبانی: DrHost.ir

انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما جمادی الثانی رجب شعبان رمضان شوال ذی القعده ذی الحجة محرم صفر ربیع الثانی ربیع الاول جمادی الاول نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس دیتاسنتر فن آوا سرور اختصاصی سرور ابری اشتراک مکانی colocation